Gode råd til Vinteropbevaring af båd på Trailer

Hvilke oplysninger er vigtig når du skal købe en ny bådtrailer?

Når du skal købe en ny bådtrailer er det vigtigt at du kender længden på din båd. Kondal trailer anbefaler omhyggelig med at vælge den rigtige længe. Hvis du køber en trailer som er for kort mister man muligheden for at justere bådens placering i længderetningen. For at opnå de bedste køreegenskaber er det vigtigt at båden ligger så tyngdepunktet er korrekt. Bådens tyngdepunkt må ikke ligge så bag akslerne. Båden skal være placeret så der opnås et kugletryk imellem 50 – 70 kg. Tyngdepunktet kan variere meget i forhold til hvor motoren er placeret. Vær derfor meget opmærksom på at du vælger den korrekte længde på din nye bådtrailer.

En anden vigtig faktor som du skal være særlig omhyggelig med at tage med i dine overvejelser inden du vælger din nye bådtrailer er vægten på både. Vægten som er opgivet fra bådproducenten er ofte tørvægten. Den reelle vægt vil være højere. Alle både vil med tiden trække vand ind og derved øge egenvægten. Der skal tages højde for brændstof i tanken, evt en vandtank, anker og andet udstyr som måtte være ombord i båden. Er din båd med en udenbordsmotor er dens vægt heller ikke medregnet i tørvægten fra producenten. Afhængig af hvor stor en båd du skal køre rundt med bør der lægges 50 kg – 300 kg til bådens tørvægt. Det anbefales aldrig at vælge en bådtrailer hvor nyttelasten ligger på grænsen, da vægten ofte kan være usikker. Der er derfor mest sikkert og købe en bådtrailer med ekstra nyttelast.  

Opbevaring af båd på en bådtrailer.

Der er mange fordele ved at have en bådtrailer. Det bedste er at hoppe ind i bilen, så snart vejret tillader det, og tage båden med dig, hvorhen du vil. Hvis du ikke har en kaj, eller fast stadeplads har du altid et sted at opbevare din båd alligevel. Kondal trailercenter har samlet nogle nyttige råd til opbevaring af bådetrailer.

  • Skyl altid båden og traileren med ferskvand før efter brug og særligt ved længerevarende opbevaring
  • Skal båden efterlades udenfor, må du gerne dække både trailer og båd til med en presenning. Sørg for, at der er noget ventilation for at undgå kondens
  • Det er ikke nødvendigt at sætte bådtraileren op på en donkraft for at aflaste hjulene ved langtidsopbevaring.
  • Efterlad ikke bådtraileren i længere tid med parkeringsbremsen trukket, da dette kan få bremsen til at sætte sig. Vi anbefaler derimod brug af parkeringsblokke.
  • Brug surringsstropper til at fastgøre båden til bådtraileren. Det anbefales at bruge beskyttelsespuder eller lign. mellem remmene og skroget for at undgå gnidninger mellem remmen og båden
  • Sikre din trailer mod tyveri – lås den med en kraftig kasselås.

Trænger din bådtrailer til et service kan du få hjælp til service hos Kondal trailercenter. Vi har eget værksted i både Odense og Ejby. Kontakt os gerne og få en snak om hvordan vi kan servicere din bådtrailer eller se mere under vores værksted her på siden.

Når du har fulgt ovenstående råd, kan du roligt lade din bådtrailer stå vinteren over med din båd på.

Hvis du løbende giver din bådtrailer lidt ekstra pleje, har du altid et velkørende og sikkert køretøj, næste gang du skal ud og køre med trailer og båd. 

Er du på udkig efter et godt tilbud?